Tuesday, 27 December 2011

HSG oh HSG

Semangat nk mengupdate blog nih tu yang tahan pkl 1 pagi tu menekan keyboard..
Alhamdullilah HSG dah lepas 19hb ari tu..bagi sesapa yg nk buat HSG kat Daya Specialist
hehehe better pegi pepagi sbb kalo kita lambat orang akan ramai so bertahun la kita jadi penungu
kat situ hehehe..Ok nk cite sket pasal HSG ari tu at first tgk nurse tu bubuh pelincir kat besi yang ala2 muncung itek tu ngeri saya..dlm hati dok imagine adoii abes la aku benda tu k yang nk masuk kat tut..
dlm dok ketar2 memikirkannya terpaksa la pasrah dan berdoa...dah xde pilihan kena jugak hadapinye..once bila dah baring atas katil and xray equipment tu kat atas perut kita lagi la mulut laju terkumat kamit baca doa semoga segalanye berjalan lancar..nasib baik nurse ngn doc kat situ baik dan sangat2 membantu..secara ringkas nye HSG tu mmg rasa senak mcm kita kena period pain erm bagi yg biasa kena period pain la...result HSG ari tu show that fallapion tube kiri blockage and yang kanan pulak alhamdullilah normal..sedih bila dgr result HSG tu tapi kena be positive insyaALLAH kalo rezeki di pihak kita walau macam mane keadaan pon tetap rezeki kita..so kena berusaha and tawakal..yang lain tu biar ALLAH yang tentukan.. 

4 comments:

Lady of Leisure said...

insyaAllah ada rezeki, semoga dipermudahkan..

AniE said...

betul...
yang penting usaha kan...

Insyaallah...=)

fathy amany said...

thanx lady..
mudah2an ada rezeki dpt bby comel mcm aman hehehe

fathy amany said...

betol anie..
kena berusaha lebih dr org biasa..