Friday, 24 June 2011

Dan saya pun.....

Setelah berfikir panjang saya buat decision utk proceed on surgery,takut sebenarnye dgn decision yg saya amek ni but i hv no choice.Before jmpe gyn saya pernah berurut 4 kali tapi bukan rezeki saya urut pon xjalan...sakit berurut pon not bad siap lebam perut saya..
On 11 april ari tu saya buat op kat hospital pantai,nasib baik doc hamid guest doc kat situ and husband company pulak panel so all the op cost are fully bear..Alhamdullilah
Saya 2nd patient doc hamid so pembedahan tu doc jalankan awal pagi.Malam sebelum tu doc dah suruh start puasa.Op tu sekejap je around 45min but fully bius and i just sedar bila dah petang time my family dtg melawat.Time tu mamai2 lagi x larat bukak mata just dengar sayup2 jer suara family bercakap.Uishh pengalaman op ni mmg x menarik ..lepas ubat bius habis perut tu rasa nyilu2 nk bangun pegi toilet pon x larat.Seharian saya menahan buang air kecil sbb takut nk bangun..tapi terpaksa jugak gagahkn diri sebab perut dah naik senak..1st time nk jejak kn kaki ke lantai tu sakitnya ALLAH je yg tau..menitik air mata rasa taubat nk minum kalo tau azab pegi toilet sebegitu rupa
Dan normal symptom after op ialah batuk...MasyaALLAH saya fobia kalo batuk sbb when batuk je air mata saya mengalir...sakit gila..dugaan betol buat op ni...
Tapi nk buat macam mane...usaha tu perlu utk mendapatkan sesuatu so saya redha


7 comments:

Yan said...

baru 10 bulan kawin ye.. pd akak still early lah tu.. dun worry. I conceived after 8 months kawin.. Serronok gak sebab leh dating kerap..

fathy amany said...

salam kak yan..
genap 1yr dah kak bln 6 ari tu
cpt betol masa berlalu kn kak mcm rase baru je dtg rmh akkak mintk tlg masakan time nikah ari tu...thanx utk akkak n family
ermm akak risau x akak lmbt preggy

anaztasias nora aira said...

semoga selamat semuanya.

jalan sini =)
nora
http://norapurplebridez.blogspot.com

fathy amany said...
This comment has been removed by the author.
fathy amany said...

thanx nora

mudah2an amin....

Orang KeciL said...

same experiences with u..same gak op RU kat hosp pantai..xrela di operate lg..hehe

fathy amany said...

melur:

hehehhe saya pon takut bila dgr operate...taP nk buat mcm mane
no choice